Je internationale XIPO CONNECT data simkaart of eSIM klaarmaken voor gebruik doe je door eenmalig twee stappen uit te voeren: APN instellen & Dataroaming aanzetten. Op deze pagina vind je de handleidingen + PDF's van verschillende apparaten hoe je dit moet doen.
APN Instellen per apparaat:
Pagina's APN instellen per apparaat
Alcatel MiFi Router
Huawei MiFi Router
TP-Link MiFi Router
Teltonika MiFi Router
iPhone
Samsung
OnePlus
Alcatel Dongel
ZTE WiFi dongel
PDF Downloads per apparaat
Alcatel MiFi Router
Huawei MiFi Router
TP-Link MiFi Router
Teltonika MiFi Router
iPhone
Samsung
OnePlus
Alcatel Dongel
ZTE WiFi dongel
Algemene informatie; XIPO CONNECT APN instellingen (Simkaart & eSIM):
XIPO CONNECT APN instellingen SIMKAART:
APN: webinternet
Gebruikersnaam: leeg laten (niets invullen)
Wachtwoord: leeg laten (niets invullen)
Profielnaam: XIPO CONNECT (of vul in wat je zelf wilt; dit maakt niet uit voor de werking van de simkaart)
XIPO CONNECT APN instellingen eSIM:
APN: plus
Gebruikersnaam: leeg laten (niets invullen)
Wachtwoord: leeg laten (niets invullen)
Profielnaam: XIPO CONNECT (of vul in wat je zelf wilt; dit maakt niet uit voor de werking van de simkaart)
XIPO CONNECT APN instellen
APN is de afkorting van ‘Access Point Name’ en dit betekent in het Nederlands: een toegangspunt. Onze simkaarten en eSIMs zijn verbonden met allerlei internationale providers. Om ervoor te zorgen dat je apparaat verbinding kan maken met het internet via onze simkaart of eSIM, dien je in dat apparaat eenmalig onze APN gegevens in te vullen. Daarom beschrijven we op deze pagina (en de pagina’s per apparaat) de stappen om dat te voltooien.
Het invullen van onze APN-gegevens hoef je slechts eenmalig te doen. Hierna kun je overal waar we dekking bieden zorgeloos internetten.
Vergeet niet om ook dataroaming in te schakelen, zodat je XIPO CONNECT simkaart of eSIM overal waar deze dekking heeft goed werkt. Geen zorgen: bij XIPO CONNECT zijn er nooit extra of verborgen kosten, dus ook geen roamingkosten.
MiFi routers (Veelgestelde vragen)
Onze simkaarten worden vaak gebruikt in MiFi routers. Daarom lees je hier nog extra informatie over mobiele routers.
Mobiele hotspots worden ook wel MiFi’s genoemd, of “portable hotspot” en zelfs “draagbare WiFi routers”. Dit zijn draagbare routers met een accu die je kunt opladen. Deze Mobiele WiFi routers geven via een data simkaart draadloze internettoegang voor diverse apparaten, zoals laptops, smartphones, tablets, e-readers, etc. Mobiele WiFi apparaten ofwel MiFi’s gebruiken meestal mobiele breedbanddiensten van mobiele providers voor 4G LTE-internettoegang.
Doet je internet het niet? Wij beschrijven in het volgende artikel de meest voorkomende oorzaken en de bijbehorende oplossingen: https://xipoconnect.nl/geen-internetverbinding-mifi/
De meest voorkomende oorzaken zijn:
- APN niet juist ingesteld: zie hier meer informatie over onze APN instellingen.
- Apparaat niet verbonden met router: Zorg ervoor dat je je apparaat verbindt met het WiFi-netwerk van je MiFi router.
In het artikel lees je uitgebreide informatie en toelichtingen!
Het ‘WiFi-wachtwoord’ van je MiFi router wordt ook wel een “Key” genoemd. Het wachtwoord vind je op het apparaatje zelf met een sticker. Deze is te vinden aan de binnenkant van de MiFi bij de accu. Wip het achterkantje eraf en je ziet het daar staan. Bij sommige MiFi routers vind je de sticker met wachtwoorden en de Key aan de buitenkant.
Als je wachtwoord niet op een sticker op de voorkant van de hotspot staat, gebruik dan de standaardsleutel die je aan de binnenkant van de router of onder de batterij kunt vinden.
Als je een sticker op de MiFi hebt met de SSID en het wachtwoord, gebruik dan het wachtwoord dat op de router is gedrukt.
Je maakt op dezelfde manier verbinding met een MiFi router als met een willekeurig wifi-netwerk:
Open je WIfI instellingen en scan naar beschikbare netwerken. De naam van uw mobiele hotspot ofwel MiFi router (SSID) verschijnt in de lijst.
- Kies in de lijst met beschikbare wifi verbindingen de naam van de mobiele hotspot / MiFi router.
- Typ het wachtwoord in van de Mobile WiFi (ofwel MiFi router). Dit staat vaak vermeld onder de benaming: "Key". Deze vind je op de MiFi router zelf.
- Klik tot slot op "verbinden" en je bent Connected! Je hebt met succes een apparaat verbonden met je mobiele hotspot ofwel MiFi router.
Dit gaat altijd online via de instellingen van je MiFi router. Bekijk onze filmpjes op de pagina ‘Simkaart activeren’ (onder stap 3 en stap 4) voor filmpjes waarin we tonen hoe we dataroaming en APN instellen voor meerdere bekende merken MiFi routers (zoals Huawei en TP-Link).
Hieronder lees je meer informatie voor de bekendste merken. Houd er rekening mee dat iedere MiFi het mogelijk maakt onze APN in te stellen. Staat uw merk MiFi hier niet onder? Neem contact met ons op of zoek via het internet hoe het mogelijk is op uw router de APN te wijzigen.
Huawei:
1: Verbind je laptop, tablet of telefoon met je MiFi router.
2: Surf in de internet browser naar 192.168.8.1 en log hier in. Je wachtwoord en username zijn standaard 'admin'.
3: Klik op settings. Klik vervolgens binnen je settings op 'Dial-up-' en daar op 'Profile Management. Klik dan op 'New Profile'.
4: Als Profile Name vul je 'XIPO connect' in. De gebruikersnaam en het wachtwoord kun je leeg laten. Bij APN zet je 'webinternet'. Klik vervolgens op save.
TP-Link:
1: Verbind je laptop, tablet of telefoon met je MiFi router.
2: Surf in de internet browser naar 192.168.1.1 of 192.168.0.1 en log hier in. Je wachtwoord en username zijn standaard 'admin'.
3: Klik op Advanced. Klik vervolgens op de knop ‘Create’ (welke rechts van ‘Profile List’ te vinden is.
4: Als Profile Name vul je 'XIPO connect' in. De gebruikersnaam en het wachtwoord kun je leeg laten. Bij APN zet je 'webinternet'. Zet de Authentication Type op ‘None’. Klik vervolgens op Save.
Alcatel:
1: Verbind je laptop, tablet of telefoon met je MiFi router.
2: Surf in de internet browser naar 192.168.1.1 en log hier in. Je wachtwoord en username zijn standaard 'admin'.
3: Klik op settings. Klik vervolgens binnen je settings op 'Dial-up-' en daar op 'Profile management. Klik dan op 'New’.
4: Als Profile Name vul je 'XIPO connect' in. Als Dial Number vul je het volgende in: *99#
De gebruikersnaam en het wachtwoord kun je leeg laten. Bij APN zet je 'webinternet'. Houd de Protocol op ‘None’ (dit staat meestal standaard op ‘None’). Klik vervolgens op Save.
5: Selecteer in het ‘Profile Management’ overzicht voor het ‘XIPO connect’ profielnaam en klik op ‘Set Default’.
Jazeker, het aantal apparaten kan worden gecontroleerd via de router instellingen binnen de webbrowser.
Doe dit via de volgende stappen:
- Maak via wifi verbinding met uw MiFi. Voer het WiFi netwerk wachtwoord in als dit gevraagd wordt.
- Open een browser en typ het IP-adres van je MiFi router in de adresbalk. Dit verschilt per router. Voorbeelden: Huawei = 192.168.8.1, TP-Link = 192.168.1.1 of 192.168.0.1. Dit IP-adres is vaak te vinden in het instructieboekje van je router, of door via het internet te zoeken wat het IP adres is van jouw merk MiFi router.
- Log in op de router (niet via de WiFi key / wachtwoord maar met de inloggegevens voor de webinterface van uw router. Deze zijn vaak te vinden op een sticker op de router of de verpakking van de router, en/of in het instructieboekje van de router.
- Zoek in het routermenu een instelling genaamd ‘Apparaten’, ‘Verbonden apparaten’, of iets vergelijkbaars. Hier is een lijst te vinden met alle apparaten die momenteel zijn verbonden, inclusief extra informatie zoals MAC-adressen.
Je kunt online inloggen bij je router (door het IP adres in de adresbalk in te vullen) en via de online instellingen je WiFi wachtwoord van de MiFi router vinden (en eventueel te veranderen).
Als je nog met een apparaat bent ingelogd met je WiFi, kun je via dit apparaat de router instellingen online bereiken. Heb je geen apparaat waarmee je bent ingelogd? Gebruik een ethernetkabel, plaats deze in een laptop, en bezoek vervolgens de online router instellingen via het IP adres van je MiFi router.
Dat kan je zeker. Dit raden we zelfs aan, zodat je zeker weet dat deze goed werkt. Na het instellen van de simkaart (zie vragen hierboven of onze pagina ‘Simkaart activeren’ voor alle informatie) kun je deze gelijk testen. De router kan natuurlijk alleen worden getest in de landen die binnen onze dekking vallen (dit is afhankelijk van de simkaart waar je voor gekozen hebt).
We raden aan even op te zoeken wat voor soort simkaart in je MiFi gaat. Dit kan een nano sim, micro sim, of standaard sim zijn. Veel MiFi routers hebben een simkaartslot waar een micro simkaart in past. Onze losse simkaart (wit kaartje) is een nano simkaart, wel leveren we gewoon adapters mee om hier een micro simkaart of standaard simkaart van te maken. Daarom past onze simkaart (los of met de juiste meegeleverde adapter) in iedere MiFi router.
Om te kunnen internetten in het buitenland, dienen de APN-instellingen van je toestel goed te staan. Daarnaast moet dataroaming aan staan. Bekijk onze pagina Internet in Buitenland en volg de stappen om eenvoudig en snel je data sim klaar voor gebruik in het buitenland te maken.
Voor een overzicht van alle landen waar we dekking bieden (inclusief de mobiele netwerken per land), bekijk deze pagina.
Staat jouw land hier tussen? Dan kun je hier gerust met onze data simkaart internetten. Staat jouw gewenste land hier niet tussen, dan hebben we hier momenteel helaas geen dekking.
Met onze simkaart kun je in over 35 landen internetten. Welke netwerken worden gebruikt verschilt per land. Bekijk onze pagina voor een overzicht van alle mobiele netwerken per land.
In Nederland wordt gebruik gemaakt van de KPN en T-Mobile netwerken.
Ja, je kunt probleemloos de data sim in meerdere landen gebruiken. Internetten in het buitenland hoef je maar één keer in te stellen (via APN en dataroaming); dit hoef je niet per land te doen. Zodra je een ander land binnenkomt, wordt er automatisch overgeschakeld naar het juiste (lokale) mobiele netwerk.
Ja, wij leveren naar het buitenland (zowel binnen als buiten Europa). Houd wel rekening met mogelijke verzendkosten en langere levertijden.
Dit is niet nodig. Je hoeft onze data sim niet te registreren in andere landen (en ook niet in Nederland, aangezien registratie hier niet verplicht is).
Er geldt geen enkele beperking op onze sim. In alle landen waar we dekking bieden is er geen beperking op het gebied van fair use, snelheid of een datalimiet.
Buitenland (Internationale sim)
Internetten in het buitenland? Vind hier antwoorden op vragen rondom internetten in het buitenland. Deze informatie is niet van toepassing op onze Data Simkaart Nederland (NL Only).